У Львові відкриють дитячу музичну студію ім. Ярослава Ярославенка. Такого рішення вдалось досягнути внаслідок переговорів із власником житлового будинку на вул. Ярославенка,30, який належав відомому композитору.

«Ми довший час мали тривалі судові процеси з гр. Мельником Р.Л., який викупив земельну ділянку і житловий будинок, який належав композитору Ярославу Ярославенку. Гр. Мельником Я.Л. було самочинно, без жодних дозволів, знесено будівлю, що було встановлено судами трьох інстанцій. Усі судові справи місто виграло. Однак близько трьох років ми мали відкрите виконавче провадження по відновленню цього самовільно знесеного житлового будинку. Це виконавче провадження мало ряд труднощів, які ускладнювали, або навіть робили неможливим виконання цього рішення без добровільної згоди власника житлового будинку. Треба було виготовити проектно-кошторисну документацію, виготовити всі необхідні дозволи, збудувати будинок і ввести його в експлуатацію.

Оскільки забудовник придбав цю земельну ділянку з метою будівництва житлового будинку, тому, в результаті переговорів, було прийнято рішення, винести на розгляд виконавчого комітету питання виготовлення містобудівних умов та обмежень з умовою, що на першому поверсі гр. Мельник Р.Л, відкриє дитячу музичну студію імені композитора Ярослава Ярославенка. Відповідно ми припинимо виконавче провадження шляхом мирової угоди», - розповіла Гелена Пайонкевич, директор юридичного департаменту ЛМР.

Нагадаємо, будинок композитора Ярослава Ярославенка у Львові на вулиці його імені зруйнували 11 вересня 2008 року. Раніше будинок належав родині Ярославенка та ще двом сім’ям, а у січні 2008 року його викупив Ростислав Мельник, який спершу зняв зі споруди пам’ятну таблицю, а потім взагалі зруйнував будинок.