PashynskyКолишній секретар РНБО Олександр Турчинов та колишній спікер парламенту Андрій Парубій й інші чинні та колишні нардепи висловили бажання взяти на поруки народного депутата VIII скликання Сергія Пашинського, пише УНН.

Адвокат Пашинського під час засіданні в Київському апеляційному суді щодо розгляду апеляції на арешт Пашинського заявив, що Турчинов, Парубій та інші колишні та чинні нардепи: Микола Княжицький, Вікторія Сюмар, Андрій Тетерук, Микола Величкович, Олександр Сочка, Сергій Висоцький, Костянтин Бондарєв, Олена Масоріна та Михайло Бондар вирішили взяти на поруки Пашинського.

Вони присутні на засіданні в суді. Суд сьогодні має заслухати їхні аргументи.

Нагадаємо, 7 жовтня 2019 року Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід народному депутату VIII скликання Сергію Пашинському, якого підозрюють у заподіянні громадянину тяжкого тілесного ушкодження у вигляді тримання під вартою.

Як повідомлялося раніше, Пашинському оголосили підозру у справі про стрілянину.

Нагадаємо, за даними слідства, 31 грудня 2016 року на території Київської області відбувся словесний конфлікт між народним депутатом та громадянином. Під час нього народний депутат дістав власну зареєстровану вогнепальну зброю (пістолет марки Glock 19) та вистрілив чоловіку в ліву ногу. У результаті громадянин отримав тілесні ушкодження у вигляді вогнепального осколкового перелому стегнової кістки лівої ноги.