1 0 1487448113netrezvyjvoditelУ пункті пропуску “Шегині — Медика” на Львівщині польські митники затримали нетверезого водія фури,  якого пропустили українські прикордонники. У крові чоловіка виявили 3 проміле алкоголю, що у 15 разів перевищує допустиму норму.

Про це повідомив кореспондент 032.ua з посиланням на польське видання Nowiny24.pl. 

Про цей випадок стало відомо 23 жовтня. 49-річний нетверезий водій вантажівки прямував з України до Польщі і його пропустили українські прикордонники.

“Запах алкоголю від чоловіка змусив наших офіцерів підозрювати водія в нетверезості. Вони викликали патрульних поліцейських з відділку у Перемишлі. Алкотестер показав 3 проміле алкоголю у повітрі, що видихнув 49-річний водій,” — процитувало видання Nowiny24.pl речницю палати податкової адміністрації в Жешуві Едіту Чабовську.

Додамо, що, згідно з українськими ПДР, максимально допустимий вміст алкоголю у крові водіїв може становити 0,2 проміле. Тим не менше, цьому водієві якимось чином вдалось проїхати пост українських прикордонників у Шегинях.

Польські правоохоронці почали розслідування цього випадку. Відтак порушникові загрожує штраф та обмеження чи позбавлення волі терміном 2 роки, а також заборона водіння.