Завтра, 30 березня, об 11 годині, у Львівському апеляційному господарському суді буде слухатись справа по ситуації на вулиці Харківський 44. Це ще одна скандальна справа навколо парку «Знесіння» і стосується вона спроби скасування Державного акту на землю парку з метою подальшої забудови цієї ділянки.

Про це на сторінці спільноти ЗУПИНИМО загарбника Знесіння! у Facebook пише Наталія Сікевич

«Суть коротко така:
Парк має Державний акт на землю на 153 га. Держава надає захист і вважає це природно-заповідним фондом допоки є цей Акт. Як тільки Акт скасують то 153 гектари природно-заповідного фонду в центрі міста стануть просто землями житлової забудови і ви розумієте наслідки…
На території Державного акту стоїть автостоянка. Парк неодноразово просив їх звільнити землю. Не звільняють і не копійки не платять за користування. Аж тут виявляється що є забудовник, який хоче там будуватись і вже домовився з автостоянкою. І є тільки одне «але» - що це НЕ земля автостоянки, а земля парку тобто природно-заповідний фонд. Тому автостоянці треба оформити землю як НЕ природно-заповідний фонд.
Парк подає позов на звільнення ділянки, щоб уникнути спроби забудови. Судимось ми судимось, все йде на нашу користь. Міськрада замовила аерозйомку, яка доводить що автостоянка на території Державного акту. І тут – тарам!!!- автостоянка приносить рішення суду 2008 (!) року, яким суддя Левицька визнала за автостоянкою право власності на півтора гектара парку. При цьому ані парк, ані міська рада до процесу не залучались. Тобто суддя Левицька визнала право власності на землю, де є Державний акт, але ні власника (міськрада), ані користувача (парк) НЕ залучала.
Автостоянка оформила право власності на будку. І, точно як і АрхіБуд, тепер каже що у нього там нерухомість.
Парк подає апеляцію і пояснює, що тільки зараз взнали про то рішення суду. Але апеляція відмовляє тому що… пропущений строк (ну ясно що пропущений з 2008 року! Але хто ж знав про це рішення?!!!)
Тим часом суд першої інстанції відмовив парку у виселенні автостоянки оскільки там нерухомість автостоянки і рішення суду про визнання право власності на землю. Парк і міськрада подали апеляцію. Ось ця апеляція і має завтра слухатись.
Тим часом автостоянка подає позов в Сихівський суд- щоб суд скасував Державний акт тому що Державний акт оформлений на землю, де є їх будка і рішення суду про визнання права власності. Там суд триває і чекає на рішення апеляції по виселенню.
Тобто зараз ситуація така - Сихівський суд чекає що скаже апеляція по виселенню. Якщо апеляція відмовить парку у виселенні автостоянки, тобто визнає право автостоянки на цю ділянку, значить Державний акт треба скасовувати бо за ним ділянка належить парку.
Автостоянка звісно платить в суд, бо має покупця на землю, який хоче там будуватись. Ось в четвер і буде апеляція по виселенню. Там юридично звісно ситуація 50/50 бо обидві сторони мають право на ділянку. Але у парка Державний акт, а у автостоянки рішення суду 2008 року і оформлене право власності на будку. Як на мене- все ж таки Державний акт важливіший. Але суд явно так не думає. Ну і ще позивач (парк) чи то випадково, чи то як – дуже намутив з позовом і його коректуванням… І суд тепер за це чіпляється. Але боїться. Вже 4-те слухання призначає, що для апеляції дуже і дуже дивно, вже всі строки давно вийшли», - написала Наталія Сікевич.

Нагадаємо, що у тому ж суді триває розгляд справи про незаконне будівництво на Знесінні фірмою "Архіібуд".