349767460940
Владислав Задворний
За словами головного військового комісара Львівщини Олександра Тіщенка, закритий на добу у військоматі Владислав Задворний не є резервістом тому підпадає під призов.

Його брата-близнюка також призвали до війська, але за законом, хлопці мають право почергово виконувати громадянський обов'язок.

"Згідно колегіального рішення призовної комісії Франківського району міста Львова, протокол №28 громадянин Владислав Задворний був призваний на строкову військову службу. Виконуючи рішення районної призовної комісії Франківського району Львова, призовник був доставлений на обласний збірний пункт для подальшої відправки у військо.

В ході вивчення обставин призову громадянина Задворного з’ясовано, що він надав на розгляд районної призовної комісії витяг з наказу про проходження військової служби у резерві однієї із частин Національної гвардії України у місті Львові.

Даний витяг з наказу не відповідає «Положенню про проходження громадянами України служби у військовому резерві Національної гвардії України» затвердженого Указом Президента України, відповідно до якого службу у військовому резерві проходять військовозобов’язані. Громадянин В.Задворний не є військовозобов’язаним, так як він не набув граничного віку (27 років) для проходження строкової служби та не набував військової облікової спеціальності, таким чином не набув статусу військовозобов’язаного за ст37.ч.1.

Відповідно до чинного законодавства він підпадає під призов громадян на строкову військову службу.

Також рідний брат громадянина Задворного є громадянином призовного віку.

Згідно закону України «Про військовий обов'язок і військову службу» ст.17 У разі якщо призову на строкову військову службу підлягають кілька синів одночасно, відстрочка може надаватися одному з них за їх бажанням з урахуванням пропозиції батьків на час проходження строкової військової служби братами, до звільнення в запас одного з них", - уточнив Олександр Тіщенко. 

86930869038904
Владислава Задворного (праворуч) добу утримували в військкоматі. На фото поруч з ним стоїть його брат-близнюк Всеволод
Нагадаємо, у суботу, 9 листопада, до журналістів звернулася Вікторія Задворна, мама 23-річного Владислава Задворного. За словами жінки, у її сина, резервіста Нацгвардії, забрали паспорт і більше доби незаконно утримували зачиненим у Галицько-Франківському військоматі Львова.