Progulyankova kareta 1024x685Сьогодні, 12 листопада, на позаплановому засіданні комісія з туристичного навантаження розглянула питання функціонування кінних карет у Львові. Після годинного обговорення та заслуховування всіх сторін прийнято рішення відновити діяльність кінних карет у м. Львові.

Нагадаємо, після трагічного інциденту, що трапився у центрі Львова у суботу, 2 листопада, коли, через запуск феєрверку невідомими особами, постраждала дівчина та довелось евтаназувати коня, було тимчасово призупинено функціонування кінних карет.

"Сьогодні ми провели засідання комісії. Ми провели засідання в відкритому форматі, з тим, щоби кожен міг долучитись і висловити свою думку з цього приводу. Сьогодні заслухавши присутніх, інформацію з точки зору безпеки, з точки зору туризму, з точки зору освіти, врахувавши всі аргументи, ми поставили на голосування питання відновлення роботи кінних карет у м. Львові. І це питання було підтримане.

Наголошу на кількох аспектах, на яких ми акцентували увагу. Ми до цього рішення додали 6 пунктів. Це і пункт, який стосується безпеки, — встановлення камер на маршруті кінних екіпажів; пункт, який стосується інформаційної просвітницької кампанії; пункт щодо пропрацювання можливості та доцільності облаштування кишень в місцях посадки-висадки; перегляд протоколів реагування в разі, якщо стається щось за участю коня. Тобто, щоб відразу було інформування ветеринарної служби, швидкої допомоги, підрозділів МНС, тощо.

Ми точно маємо розуміти, і не потрібно, щоб хтось зміщував акцентів, — тобто причиною стала стороння дія, коли хтось запалив феєрверк і цей феєрверк спричинив відповідну реакцію. Як посвідчили сьогодні на засіданні, цей кінь був тренований, він знімався в фільмах, брав участь у постановках з різного роду спецефектами, тобто він був готовий. Тому особа, дії якої спричинили таку ситуацію, має бути притягнута до відповідальності. Нашу позицію, як міської ради, було скеровано у правоохоронні органи.

За 3 місяці ми перевіримо ще раз як проводять цю діяльність у Львові, як виконуються ті доручення, про які йшлося сьогодні, тому що це є колегіальна робота, а є ряд інституцій, які не є в підпорядкуванні міської ради. З цієї трагічної ситуації мають бути зроблені всі можливі висновки", — прокоментував Андрій Москаленко, заступник міського голови Львова з питань розвитку, голова комісії.

Нагадаємо, 6 листопада, відбулася публічна зустріч спільно з мешканцями міста на тему «Кінні карети у Львові: що далі?», на якій обговорили доцільність діяльності кінних карет у місті.