1 0 ens64 012 hot 2Ветеран війни на Донбасі та активіст Ігор Мазур, якого 9 листопада затримали польські прикордонники за запитом Росії, повернувся в Україну.

Про це у середу ввечері повідомив заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко, а потім підтвердила омбудсман Людмила Денісова, пише BBC Україна.

"Завдяки чіткій і професійній роботі органів української влади - Офісу президента, Офісу омбудсмана, українських дипломатів, народних депутатів, МВС, Національної поліції - Ігор Мазур ("Тополя") повернувся в Україну", - написав Антон Геращенко у Facebook.

За його словами, це стало можливим зокрема завдяки тому, що у день затримання Українське бюро Інтерполу за дорученням керівника МВС Арсена Авакова надіслало пакет документів, "які прямо свідчили про зловживання РФ своїм правом звернення до цієї міжнародної організації".

Антон Геращенко також подякував послу України у Польщі Андрію Дещиці, та додав, що "це невеличка, але перемога в гібридній війні, що веде проти нас Російська Федерація".

Перед цим посол Дещиця написав, що польський прокурор задовільнив клопотання України щодо Мазура.