1 0 42632184Народні депутати України від фракції "Слуга народу" зареєстрували у парламенті законопроект щодо права фізичної особи на зміну по-батькові. Відповідна інформація з'явилась на сайті ВРУ 15 листопада, передає УНН.

Проект Закону №2450 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо права фізичної особи на зміну по батькові направлений на виконання рішення Європейського суду з прав людини у справі "Гарнага проти України" та усунення прогалин, які існують між нормами Цивільного та Сімейного кодексів України щодо можливості зміни фізичною особою по-батькові.

Так, проектом закону передбачається внесення змін, якими передбачається право особи на власний розсуд змінювати своє по-батькові так само, як і своє прізвище та (або) власне ім’я.

На думку авторів законопроекту, його ухвалення дозволить виконати рішення Європейського суду з прав людини у справі "Гарнага проти України" та усунути відповідні недоліки чинного законодавства в частині наявних прогалин між нормативно-правовими актами.