9347538758354Сьогодні, 21 листопада, на сесії Львівської міської ради депутати підтримали петицію про встановлення чітких меж парку «Горіховий гай» та заборону будівництва на його території. Відтак, департаментом містобудування впродовж 30 днів буде розроблена дорожня карта реалізації електронної петиції.

За відповідне рішення проголосували 53 депутати.

Також рада звернулась до прем’єр-міністра Олексія Гончарука, міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофія Милованова і заступника голови Держслужби з питань геодезії, картографії та кадастру Олександра Краснолуцького щодо сприяння в наданні позитивного висновку держекспертизи проєкту землеустрою, щодо відведення земельних ділянок для збереження та використання парку «Горіховий гай», без акту обстеження та передачі зелених насаджень на зберігання.

Відомо, що після затвердження сесією міської ради проєкту землеустрою щодо відведення земельних ділянок, зазначені земельні ділянки будуть віднесені до земель рекреаційного призначення для збереження та використання парку «Горіховий гай».

Нагадаємо, у Львові мешканці району довкола парку Горіховий гай вимагають у міської влади не дозволити забудову парку та нового спортивного майданчику. 15 жовтня відбулися збори активних мешканців Франківського району, щодо можливої незаконної забудови Горіхового Гаю.