капустянСтало відоме ім’я українського військовослужбовця, який загинув унаслідок бойових дій у п’ятницю, 29 листопада. Це Олексій Капустян із 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади ЗСУ, позивний “Капуста”. Про це пише “Новинарня“.

Зазначається, що боєць 8-го батальйону 10 огшбр поліг унаслідок ворожого обстрілу в Мар’їнському районі Донецької області.

У вечірньому зведенні пресцентру штабу ОС ішлося про те, що в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” (на Донеччині) противник з початку доби здійснив три обстріли по укріпленнях Об’єднаних сил.

Олексієві Капустяну було 26 років (1993 р.н.). Він із села Кринички Гощанського району Рівненської області. На війні – з 2014-го.

Залишились мати і трирічна донька.

“Олексію, дякую за короткий курс стрільби з СПГ. Шкода, що жодного спільного фото з тобою так і не зробив. Спочивай з миром, друже”, – пише в соцмережі побратим загиблого Андрій Шелег.

Ще цього літа Капуста воював під Мар’їнкою в лавах 24-ї механізованої бригади імені короля Данила, але, коли 24 омбр вивели на ротацію, перевівся до 8-го батальйону “десятки” – щоб залишатися на передовій.

“Життя Олексія перервала російська куля. Вони (військові 10-ї бригади) готували окопи, і в той момент московський снайпер поцілив Олексію в серце”, – розповів у ФБ воєнкор Михайло Ухман.

За словами знайомих полеглого, Капустян був справді висококваліфікованим воїном, інструктором, володів різними видами зброї.

“Це був ідейний і хоробрий боєць. Він справді знав, що воює за Україну. Його не цікавили гроші, посади, кар’єра. Лишень Україна була в його душі.
Він удень копав окопи, а вночі стояв на посту. Він не жалівся на побутові умови, а вперто воював, воював”, – відзначив побратим.