1 0 ab3a446fe879bd0bd363d81edc7e739b4ae428b5В Україні лише 9% потенційних трудових мігрантів обирають Росію в якості країни для роботи за кордоном. Такі дані були оприлюднені під час презентації дослідження Міжнародної асоціації з міграції (МОМ) з питань міграції та торгівлі людьми, передає кореспондент УНН.

"Лише 9% потенційних трудових мігрантів, тобто тих, хто вже знайшов чи планує знайти роботу за кордоном, обирають для себе Росію. Найбільшою популярністю в українців користується Німеччина (43%), на другому місці Польща(35%), а на третьому – Чехія (23%). Таким чином, порівняно з 2017 роком, зросла популярність Чехії та Німеччини і знизилась привабливість Росії до 9%", - йдеться у дослідженні.

Також зазначається, що 65% постраждалих через торгівлю людьми, що були зареєстровані МОМ від початку цього року – зазнали експлуатації на території Російської Федерації.

"Саме в Росії досить поширеним є неофіційне працевлаштування трудових мігрантів", - сказала Інна Волосевич, що проводила дослідження.