smittia vyvizСтаном на сьогодні, 31 березня, у Львові очистили усі контейнерні майданчики побутових відходів, які були переповненими ще 21 березня. Львівська обласна державна адміністрація припинила координацію роботи із вивезення сміття з міста, – повідомляє прес-служба ЛОДА.

«Ще 30 березня переповненими залишались 4 контейнерних майданчики твердих побутових відходів, які обслуговує підприємство ЛКП “Львівспецкомунтранс”. І станом на сьогоднішній ранок вони вже забезпечили вивезення, – розповів голова ОДА Олег Синютка під час брифінгу. – Я вважаю, що міській раді, після вивезення усього сміття, треба взяти це питання знову на свою відповідальність».

Очільник Львівщини також розповів, що відучора припинено координаційні наради у Львівській ОДА, які відбувались щоденно для належної організації вивезення ТПВ зі Львова. Він також додав, що частина полігонів області надалі продовжує приймати львівське сміття.

«Якщо потрібне буде втручання облдержадміністрації, то ми готові забезпечити необхідну координацію щодо продовження вивезення частини сміття з міста на обласні полігони», – зазначив Олег Синютка.

Нагадаємо, що міська влада вдруге не впоралась зі сміттям, тому за вивезення взялась Львівська ОДА. Так, станом на 21 березня у Львові було 599 переповнених сміттєвих майданчики.