0a4fa66188 1 895x595Народний депутат від партії "Європейська Солідарність" Софія Федина запросила президента України на пряму розмову очі-в-очі. Про це вона заявила у ефірі телеканалу "Прямий".

"Мені дуже цікаво, чи в нього є питання власної гідності. І тому в даному випадку я, користуючись цією нагодою, запрошую президента Зеленського на пряму розмову – таку от, очі-в-очі – щоб ми могли дійсно проговорити те, що мені болить зокрема, і те, чого він боїться. А тоді зрозуміти без зайвих маніпуляцій, що і як відбувається. Очі-в-очі. Я як громадянка цієї держави, а він як президент держави. Мені видається, що якщо нам обом болить Україна, ми маємо знайти порозуміння. А якщо ні – тоді вибачайте", - зазначила Федина.

26 жовтня президент України Володимир Зеленський прибув на позиції українських добровольців в районі населеного пункту Золоте, де має відбутися розведення сил та засобів, і нахамив одному з них. Того ж дня Звіробій було опубліковано відео, на якому вона і нардеп від "Європейської Солідарності" Софія Федина критикують президента України Володимира Зеленського в зв'язку з його зухвалою розмовою з ветеранами в Золотому Луганської області.

28 жовтня нардеп від "Слуги народу" Олександр Качура повідомив, що написав заяви в Генеральну прокуратуру України і Державне бюро розслідувань через висловлювання Федини на адресу Зеленського. 26 листопада слідчі ГБР направили в Генпрокуратуру проект повідомлення про підозру Федині і Звіробій в погрозі вбивством щодо президента України.

28 листопада, детективи Державного бюро розслідувань прийшли з обшуками у будинок волонтера Марусі Звіробій у Калинівці. Детективи ДБР погрожували виламати двері, коли волонтерка заявила, що викликає адвоката.