XemVV9jPF1xCbb3awIhIJrvWbprT27CV2oaiIbXdВчора ввечері, 3 грудня, у мережі оприлюднили аудіозапис із робочих зборів керіниці слідства Нацполіції Львівщини Наталії Харченко із своїми підлеглими. Під час зборів Харченко дає незаконні вказівки на колегії щодо не внесення відомостей про важкі злочини в ЄРДР (Єдиний реєстр досудових розслідувань).

Мета її наказу - приховання злочинів і спотворення статистики і показників, створення удаваних «успіхів» її керівництва, каже автор аудіозапису.

Нижче наводимо цитату із аудіозапису, оприлюдненого у спільноті ГО "Варта 1" у Фейсбуку:

"Запам'ятайте від завтра все внесення в ЄРДР починаючи від статті 125 (Умисне легке тілесне ушкодження) закінчуючи трупом (природньою смертю) - виключно за моїм погодженням. Всі почули? Щоб завтра не було, що хтось не почув. Все, що ви будете планувати вносити в ЄРДР - все погоджуєте зі мною. Не може бути така негативна картина! Тяжкі тілесні ушкодження - негатив, область. Особливо тяжкі кримінальні правопорушення - негатив. Вбивства - негатив. Тяжкі тілесні - негатив. Що спричинили смерть потерпілого - негатив. Згвалтування - негатив. Квартирні крадіжки - негатиив. Грабежі - негатив. Розбої - негатив. Шахрайство - негатив. Незаконне заволодіння - негатив", - наказала новопризначена Харченко.

Відповідно до ч. 1 ст. 214 Кримінального процесуального кодексу України слідчий, прокурор невідкладно, але не пізніше 24 годин після подання заяви, повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення або після самостійного виявлення ним з будь-якого джерела обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, зобов'язаний внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати розслідування.

"На відео дише звук так як не вдалося зняти відео", - каже автор запису.

Наказ був озвучений у присутності її заступника Ткачика Андрія Богдановича. Керівник нацполіції Львівщини не виступив проти наказу підлеглої, що можна розцінити як мовчазну згоду.

Нагадаємо, Наталію Харченко призначили на посаду 3 жовтня цього року.

Харченко до цього часу обіймала посаду керівника слідчого управління Хмельницького ГУНП.

"Про неї кажуть, що фанат своєї справи і профі. Наради може скликати навіть опівночі. За три дні перебування на посаді в ГУНП Львівщини Харченко справила вже яскраве враження на особовий склад, та ввела деякі зміни. Велику увагу Наталія Олексіївна приділяє субординації і дрес-коду. Підлеглі мають називати не лише її на імя по-батькові, але й один одного. А ще дрес-код. Усі чоловікам мають приходити або в формі, або в штанах з сорочкою і піджаком (чи без піджака). Гольфи, светри, джинси – в п’єц то все! Жінки теж мають бути в діловому одязі. Механізм контролю? Кажуть, що начебто, хто буде помічений в «фрівольному» вигляді – може стати об’єктом службового розслідування. Жоден начальник слідства з відділів поліції, начебто, не має права з’являтися в ГУНП без попереднього узгодження з начальницею. В коридорі чи на сходах при зустрічі з керівничкою треба стати трохи вбік і струнко", - писала раніше про нову керівницю слідства львівська журналістка Вікторія Балицька.

71585754 10220515694306243 9054957049099583488 n