1494058Затриманого у Львові через кілька нападів на жінок 25-річного чоловіка помістили на лікування у Львівську обласну психіатричну лікарню. Його точний діагноз встановлюють лікарі. Попередньо відомо, що чоловік був вихованцем інтернату для розумово відсталих і вже 11 разів лікувався у психлікарні, повідомляє Zaxid.net

Поліція розслідує кримінальне провадження за статтею «хуліганство», наразі офіційно із заявами звернулися двоє постраждалих жінок.

Нагадаємо, у суботу, 30 листопада, посеред дня на початку вул. Степана Бандери у Львові на пішохідному переході Богдан Н. без причини вдарив в обличчя перехожу жінку і пішов далі. Унаслідок удару жінка впала і сильно вдарилась головою об бруківку. Через кілька хвилин він же вдарив у голову іншу жінку уже на вул. Коперніка.

Нападника затримали патрульні поліцейські. Оскільки він поводився неадекватно і не міг пояснити свої дії, його доправили на лікування у Львівську обласну психіатричну лікарню. Наразі немає точної інформації про те, чи є нього якісь родичі та де саме він проживає, оскільки сам він не зміг цього повідомити.

Попередньо відомо, що затриманий 25-річний Богдан Н. – колишній вихованець Лівчицької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату у селі Лівчиці Жидачівського району для дітей з порушеннями психофізичного розвитку.Постраждалі внаслідок нападів жінки припускали, що чоловік був у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння, оскільки він поводився неадекватно. Однак у поліції цю інформацію не підтверджують. Попередньо відомо, що нападник має ознаки розумової відсталості (олігофренії).

Після офіційного оголошення підозри йому проведуть стаціонарну судово-психіатричну експертизу, яка встановить, чи він осудний чи ні.

Як розповіла слідча Галицького відділу поліції Львова Уляна Мудра, яка розслідує ці напади, у суботу до поліції звернулися дві жінки, 58-ми та 53-х років. Вони також зафіксували завдані їм тілесні ушкодження у травмпункті, ступінь важкості цих ушкоджень встановить судово-медична експертиза.

За цими фактами було зареєстровано кримінальне провадження за ч. 1 ст. 296 (хуліганство) ККУ.

Поліцейські просять звертатися інших жінок, які можливо також постраждали унаслідок дій Богдана Н., та запевняють: доки він буде становити небезпеку для суспільства, він перебуватиме в ізольованих умовах у психіатричному закладі.