1 0 630 360 1506883080 5144У команді президента Володимира Зеленського готові «побудувати стіну» на Донбасі у разі провалу мирних переговорів із Росією.
 

 Про це сказав помічник Зеленського Андрій Єрмак під час виступу в Chatham House у Лондоні, передає «Європейська правда», пише Громадське.

«Ми не будемо витрачати багато часу, якщо не побачимо з російської сторони бажання виконувати «Мінськ». Ми не будемо чекати роками, ми визначили обмежений час», — сказав помічник

Водночас він не уточнив, скільки часу готові чекати у президента. Раніше про можливість виходу з Мінських домовленостей повідомляв міністр закордонних справ Вадим Пристайко.

«Україна зробить все від нас залежне, щоб добитися припинення війни та (досягнення — ред.) миру дипломатичним шляхом. Але ми, безумовно, маємо і «план Б». Якщо ми не побачимо готовності з боку РФ йти до мирного процесу, будемо тоді не в фігуральному плані будувати стіну і жити далі. У нас є друзі, будемо залучати та брати їхній досвід. Я маю на увазі в першу чергу Ізраїль», — сказав Єрмак.

Утім, помічник президента підкреслив, що команда Зеленського наразі налаштована на успіх переговорів.