1 0 ee5439 86 0nshot 1
Фото: Львівський портал
Протестувальники запланували в суботу, 7 грудня пікет з перекриттям вулиці Пластової.

Анонс заходу вони опублікували у спільноті «Кривчиці» у «Facebook». Люди вимагають привернення уваги і протестують проти намірів побудувати сміттєпереробний завод на вулиці Пластовій. Про це пише Щоденний Львів.

Організатори протесту зазначили: «З 12-14 години ми збираємося перекривати вулицю Пластову (на кільцевій розв’язці, біля переїзду) з метою привернення уваги до нашої спільної проблеми – намірів спорудити на цій вулиці сміттєпереробний завод. Цей район роками потерпає від діяльності очисних споруд, які щодня отруюють мешканців випарами аміаку, сірководню та летких органічних сполук, бо гроші, які мали б бути спрямовані на модернізацію львівських очисних споруд осідають у кишенях чиновників. Замість модернізації очисних, мер та депутати вирішили остаточно «добити» цей район, ускладнивши цю екологічну катастрофу розташуванням ще одного пожерача людського здоров’я та передвісником передчасної смерті – так званим, механіко-біологічним комплексом з переробки відходів».

Протестувальники також озвучили свої вимоги: «Припинити будь-які роботи, пов’язані з будівництвом заводу, допоки не буде проведено СЕО ( стретегічна екологічна оцінка), яку вони були зобов’язані зробити, але не зробили. Спрямувати на встановлення стаціонарного пункту екомоніторингу на вулиці Пластовій з цілодобовою ретрансляцією даних в інтернет, в режимі он-лайн, за кошти (1,6 млн. гривень), які ЛКП «Зелене місто» хотіло витратити на саморекламу. Змінити технологію та місце розташування такого комплексу».

Для детальнішої та правдивої інформації, щодо сміттєзаводу, протестувальники пропонують ознайомитись у групі в «Facebook». Про це повідомили в п’ятницю, 6 грудня, на порталі оперативних новин «Varta1».