rggutqlxrf2m57efbdyiqq socha cencule petrohradКуди звертатись та хто нестиме відповідальність у випадку падіння бурульки на людину чи якщо пішохід травмується на слизькому хіднику – розповів виконуючий обов’язки директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Олександр Одинець, повідомляє Galnet.

Зимовий сезон уже настав, відтак, невдовзі будинки у Львові «обростатимуть» бурульками. Ці крижані утворення є небезпечними для людей, адже у випадку їх падіння перехожі можуть отримати серйозні травми.

За словами Олександра Одинця, відповідальність за те, що на людину впала бурулька, несе балансоутримувач або власник того об’єкта, з якого вона впала бурулька.

«Там, де будинки перебувають у комунальній власності, на балансі комуніальних підприємств, там відповідальність нестимуть відовідні посадові особи комунальних підприємств, якщо таке буде доведено у судовому порядку», – пояснює Олександр Одинець.

І додає: «Якщо ж будинок перебуває у приватній власності або в управлінні ОСББ або тій чи іншій формі, то про це буде повідомлено людину, можливо надано якісь певні контакти власників або ж співвласників».

Одинець також пояснив, як треба діяти, якщо на вас впала бурулька.

«Насамперед, потрібно з’ясувати, хто відповідальний за утримання даної ділянки благоустрою. Для цього слід звернутись на Гарячу лінію міста за телефоном 1580. Відповідно, шляхом реакції на звернення, з’ясують у чиїй власності перебуває будинок».

Чиновник також зазначив, що власники будинків мають дотримуватись правил благоустрою та утримання будівель. Якщо ж їх не дотримуються, то відповідні органи чи структурні підрозділи можуть скласти протокол про порушення правил утримання своїх будинків.

Щодо ожеледиці на хідниках, за словами Одинця, комунальники не зобов’язані посипати сіллю усю територію міста. Адже є території, які перебувають у приватній власності певних установ, організацій, закладів. Правилами благоустрою передбачено, що належне утримання території будинків належить до обов’язків власників.

Додамо, якщо ви бачите бурульки на будинках або слизькі хідники, варто звертатись на Гарячу лінію міста 1580.