630 360 1576147910 217У Львові група невідомих осіб намагалася зірвати сесію міської ради. Про це повідомила пресслужба міськради.

“12 грудня у приміщенні Шевченківської районної адміністрації мало би відбутись чергове засідання сесії Львівської міської ради. Однак невідомі особи увірвались до приміщення районної адміністрації, вибивши вхідні двері та пошкодивши інше майно”, - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, ця група захопила залу засідань, перешкоджаючи початку сесії. Серед осіб, які вчиняли протиправні дії, зафіксовано людей, котрі виламували раніше двері в мерії, а також обливали посадовців невідомою речовиною.

Штурм чоловіків у військовій формі стримували працівники поліції та ЛКП «Муніципальна варта».

1576147980 301У пресслужбі Національної поліції Львівщини повідомили, що наразі правоохоронці беруть пояснення у присутніх на місці події та знімають відбитки пальців на вхідних дверях. 

На місці події працювали слідчо-оперативна група, співробітники управління превентивної діяльності, поліції діалогу, інших служб та підрозділів поліції Львівщини на чолі із т.в.о. заступника начальника Головного управління Національної поліції у Львівській області старшим лейтенантом поліції Дмитром Міхальцем.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.296 (хуліганство) КК України. Санкція статті передбачає покарання - обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до чотирьох років.

Поліцейські встановлюють причетних осіб та обставини події. Нікого із мтингарів не затримали.

За інформацією сайту ZAXID.NET, в штурмі приміщення міськради брали участь члени різних громадських організацій, зокрема «Об'єднання добровольців», «Розвиток громади», «Українська спілка учасників АТО» та ГО «Шквал». Вони вимагали у чиновників та присутніх депутатів надати їм слово. Головна вимога, яку озвучила голова організації Олена Живко – зняти з сайту сюжет «Львівські тітушки – хто вони?» та спецпроєкт «Ідентифікація тітушок». Окрім того, члени організації вимагають у депутатів загалом «дати оцінку» публікаціям журналістів.

Сесія міськради продовжила свою роботу.