eb8e1308bf519dcc9d2e4fd7151b4f07 1043x380Сьогодні, 12 грудня, в ДУ «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України» надійшло повідомлення щодо госпіталізації в інфекційне відділення центральної лікарні Борислава 10-ти осіб з діагнозом «гостра кишкова інфекція».

Зі слів хворих, 8 грудня вони були на святкуванні дня народження в ресторані «РЕТ» у Бориславі.

Спільними симптомами захворювання є: температура тіла 38-39 градусів, загальна слабість, блювота та діарея. Стан усіх захворілих середньої важкості.

При зборі епіданамнезу встановлено, що хворі вживали: сало з м’ясом і часником (кульки), риба тушкована з овочами, салат з фасолею, болгарським перцем та сухарями заправлений олією, риба червона, біла, ікра червона, борщ червоний та пиріжки з м’ясом, м’ясні вироби:шашлик, ковбаса домашня, кишка, ковбаски смажені, піцца, салат «Цезар», ребра свинні з картоплею і овочами гриль, торт приготовлений в домашніх умовах.

Потерпілим в стаціонарних умовах проводиться повний комплекс клініко-лабораторних обстежень, надається необхідний обсяг медичної допомоги відповідно до клінічних протоколів.

Протиепідемічні заходи тривають, списки контактних осіб уточнюються.