doktorУ понеділок, 3 квітня, Миколаївський районний суд на Львівщині оголосить рішення у резонансній справі, обвинуваченою в якій є місцева акушер-гінеколог Наталія Левчук. Про це пише «Високий Замок».

Лікареві інкримінують, що у квітні 2011 року вона невчасно діагностувала причини великої післяродової кровотечі у 36-річної Наталії Гірник, як з’ясувалося згодом, її спричинив розрив матки.

Тож медика звинуватили в тому, що вона обрала неправильне лікування, із запізненням повідомила керівництво пологового будинку про важкий стан пацієнтки, запізно викликала підмогу, через що було втрачено час для порятунку хворої. Як наслідок, породілля померла на операційному столі.

Лікаря звинувачують за ч.1 ст. 140 Кримінального кодексу України (невиконання чи неналежне виконання медичним або фармацевтичним працівником своїх професійних обов’язків внаслідок недбалого чи несумлінного до них ставлення, що спричинило тяжкі наслідки для хворого).

Прокуратура просить суд покарати Наталію Левчук (раніше вона отримувала догану за службову недбалість) позбавленням волі на 2 роки і заборонити їй упродовж 3 років обіймати посади за фахом. А також зобов’язати її виплатити двом дітям-сиротам покійної Наталії Гірник по 250 тис.грн. Інша потерпіла у справі – мати покійної Ганна Корецька, попросила «заборонити їй торкатися вагітних» та вимагає 500 тисяч грн. компенсації.

В останньому слові акушер-гінеколог Наталія Левчук своєї вини не визнала. У смерті пацієнтки звинувачує колег по роботі.

Тим часом правоохоронні органи розслідують ще одну справу щодо Левчук, яку інша її пацієнтка теж звинувачує у непрофесіоналізмі, злочинній недбалості, що призвела до тяжких, ледь не фатальних наслідків.