1 0 im578x383 vr
Фото з відкритих джерел
Верховна рада внесла зміни до деяких законодавчих актів для приведення до відповідності закону «Про внесення змін до статті 80 Конституції України щодо недоторканності народних депутатів України».

Про це пише Слово і Діло.

Згідно з документом нардепи не несуть юридичної відповідальності за результати голосування або висловлювання в Раді, кримінальні порушення депутатів будуть розслідувати НАБУ і ДБР, спікера Ради потрібно повідомляти про затримання нардепа. «Слово і Діло» подивилося, хто підтримував закон.

Закон у другому читанні та в цілому підтримав 291 народний депутат, «проти» – 20 осіб, утрималися – 59, не голосували – 20.

Фракція «Слуги народу» дала 223 голоси «за», один виступив «проти» (Андрій Мотовиловець), двоє утрималися (Анастасія Красносільська й Зіновій Андрієвич), 3 – не голосували, 19 – були відсутні.

«Опозиційна платформа – За життя» дала 22 голоси «за», 9 – утрималися, 9 – не голосували, 4 – були відсутні. Група «За майбутнє» підтримала закон щодо недоторканності 15 голосами, 3 – утрималися, 5 – не голосували. Група «Довіра» у повному складі проголосувала за закон. Ще 14 голосів дали позафракційні депутати, 2 – утрималися, 2 – не голосували, 2 – були відсутні.

«Європейська солідарність» майже всім складом утрималася під час голосування (23 з 27), один депутат не голосував і 3 – відсутні. У «Батьківщині» 20 із 24 членів фракції теж утрималися, 4 – були відсутні. «Голос» майже всім складом виступив «проти» закону, одна особа була відсутня.