fontanВлада Львова кілька років тому гучно обіцяла замінити фонтан перед Львівським національним академічним театром опери та балету ім. С. Крушельницької, який вже тоді був у жахливому стані. Однак навіть зараз цей план не збираються втілювати у життя. До Великодніх свят фонтан лише трішки відремонтують. Про це пише ЗІК із посиланням на заступника голови Галицької районної адміністрації Андрія Зозулі.

«Мова була, що фонтан будуть замінювати. Але поки ніяких рухів нема. Тому є оголошений тендер, і ми запустимо фонтан у такому режимі, як він працював минулого року», – повідомив Андрій Зозуля. Він уточнив, йдеться про те, що райадміністрація відремонтує фонтан – очистить гранітні поверхні, попідклеює елементи, повкручує деталі, яких бракує – і запустять його до середини квітня, не змінюючи конструкції.

«Якщо буде воля міняти фонтан, то тоді зупинимо (і проводитимемо роботи, – ред.)», – додав А. Зозуля.

Нагадаємо, ще влітку 2015 року у Львівській міській раді повідомляли, що фонтан перед Оперним театром замінять. Тоді головний архітектор Львова Юліан Чаплінський повідомив, що переробити фонтан зголосився благодійний фонд. Для втілення проекту виконавчий комітет ЛМР навіть прийняв відповідне рішення. Однак проект зупинився.

Фото: 032.ua