sadik1Голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка висловив думку, що мер Львова Андрій Садовий не хоче вирішувати проблему зі сміттям. «Виглядає так, що Садовий не хоче вирішувати проблему сміття особисто, інакшого пояснення, чому компанії не хочуть очищати майданчики, маючи полігони і техніку, не можу знайти», - роповів Олег Синютка в інтерв’ю «Лівому берегу».

Також губернатор запевнив, що не чув про жодну вказівку «згори» перешкоджати Львову вивозити сміття. «Знаєте, чому після цих двох випадків, коли відбулось нагромадження ТПВ, нам вдається вивозити сміття. Бо я особисто телефоную до міського голови, прошу його. Спілкуюсь з багатьма активістами. Іншого варіанту немає. Можливо в мерії бракує часу, може якісь комплекси. Жодних вказівок, щоб хтось комусь забороняв брати сміття, ніхто не давав. Мені не відомо, щоб хтось з центральної влади таке робив теж», - пояснив Олег Синютка.

Водночас, очільник області погодився, що жодної логіки у такій поведінці Андрія Садового немає. «Я не знаю, яка логіка. Я ж не міський голова. Але мені здається, що не впоравшись із поставленою задачею, вони вирішили використати принцип айкідо і здатися: «Я нещасний, маленький, мене всі будуть жаліти». Виглядає так, що Садовий не хоче вирішувати проблему сміття особисто», - додав Олег Синютка.

Нагадаємо, за інформацією прес-служби ЛМР, станом на ранок 3 квітня сміття не вивезено з 539 контейнерних майданчиків житлового фонду. Це 43% від загальної кількості. У Залізничному районі не вивезено сміття з 88 майданчиків, у Сихівському – з 100, у Франківському - з 182, у Шевченківському - з 169. «Кожного дня у місті назбирується 500-600 тонн сміття. Тому є щоденна необхідність у вивезенні сміття», - повідомили в управлінні житлового господарства ЛМР.

Фото: Львівський портал