preview w698zc0У Франції заявили про перші два випадки захворювання на вірус 2019-nCoV, у США зафіксували другий випадок зараження. Про це повідомляє Українська правда із посиланням на "Daily Express" та "Голос Америки".

Міністерка охорони здоров'я Франції Аньєс Бузін заявила про перші два випадки зараження коронавірусом у Європі. Перший хворий знаходиться на лікуванні в Бордо, другого госпіталізували в Парижі.

У США підхопила вірус 60-річна жінка з Чикаго, штат Іллінойс. У грудні вона подорожувала до Китаю й відчула симптоми лише минулого тижня.

Перший випадок вірусу у США виявили у штаті Вашингтон. 30-річний чоловік повернувся з китайського міста Ухань, де стався спалах вірусу.

Водночас, перший випадок захворювання зафіксували у Непалі. Хворим виявився непальський студент, який навчається у Китаї. Він приїхав додому на канікули з міста Ухань.

Українські епідеміологи вже дослідили 3 випадки захворювань, де була підозра коронавірусу, два з них не підтвердилися, ще один досліджують.

Нагадаємо, у грудні в китайському місті Ухань (провінція Хубей) був зареєстрований спалах пневмонії. Пізніше з'ясувалося, що причиною захворювання став раніше невідомий вид коронавірусу.

Вірус поширився по території Китаю, є хворі в Таїланді, Японії, Південній Кореї і США. Від коронавірусу в Китаї померли щонайменше 26 людей, більш як 800 заразилися.