atttoДепутати Львівської міської ради на сесії 6 квітня внесли зміни до Комплексної програми підтримки учасників АТО та членів їх сімей – мешканців Львова. За відповідну ухвалу проголосувало 54 депутати, повідомляє ZIK.

Як йдеться у пояснювальній записці, на сьогодні 3347 сімей учасників антитерористичної операції користуються 100-відсотковою знижкою з оплати за користування житлом (квартирної плати) незалежно від форми власності житлового фонду. Таке право було започатковане у 2014 році, коли учасники бойових дій не мали змоги користуватися правом на 75-відсоткову знижку на оплату житлово-комунальних послуг за рахунок коштів державного бюджету у зв’язку з відсутністю у них посвідчень «Учасник бойових дій».

У зв’язку з тим, що станом на 01.03.2017 р. 4313 учасників бойових дій під час проведення антитерористичної операції користуються пільгою з оплати за житлово-комунальні послуги за рахунок коштів державного бюджету, враховуючи 36 бійців-добровольців, які не мають права на зазначені пільги за рахунок коштів державного бюджету депутати скасували відшкодування 25% оплати користування житлом (квартирної плати) та надали бійцям-добровольцям 75-відсоткову знижку з оплати за житлово-комунальні послуги за рахунок коштів міського бюджету м. Львова.

Також депутати дали 25-відсоткову знижку з оплати за житлово-комунальні послуги за рахунок коштів міського бюджету м. Львова 146 членам сімей загиблих (пропалих безвісти), оскільки згідно з законодавством такі сім’ї користуються знижкою у 50%.

«Прийнявши зазначені зміни всі учасники антитерористичної операції, в тому числі добровольці та сім’ї осіб, які загинули (зникли безвісти) або померли внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних під час участі в антитерористичній операції матимуть 75-відсоткову знижку на оплату житлово-комунальних послуг», – наголошено у пояснювальній записці.

Також міські обранці надали 37 матерям та 32 батькам загиблих (зниклих безвісті) щорічну одноразову матеріальну допомогу до Дня матері та Дня батька.