Сьогодні рішенням сесії Львівської міської ради у мерії створено департамент з питань поводження з твердими побутовими відходами. В його складі буде управління оперативного поводження з твердими побутовими відходами та управління розвитку системного поводження з відходами.

За словами Гелени Пайонкевич, директора юридичного департаменту ЛМР,  наразі управлінням не надаватимуть статусу юридичної особи, а на наступному пленарному засіданні розмежують повноваження цього департаменту. 

«Ми повинні сьогодні включатись в активну фазу. Перше питання – це є рекультивація полігону. Це має бути окрема команда, яка буде цим займатись. І друге питання – це будівництво нового комплексу по переробці відходів. Тому що проектна документація, погодження, всі дозволи, земельні  питання… Це надзвичайно великий об’єм роботи. Тому цей департамент сьогодні повинен бути достатньо швидко сформований. Знаємо чітко як ми рухаємося далі, отримуючи фахові консультації від наших французьких колег, тому ніхто в Україні такі полігони, як львівський, не рекультивовував. Такого досвіду нема. І навіть ця техногенна біда, яка сталася - оцей зсув, а ніхто не знає як правильно вирішувати цю проблему. Тому цей досвід французьких колег є надзвичайно важливий для нас. Тому є сильна команда французьких колег і має бути сильна команда з нашої сторони», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Також мер уточнив, що зараз питання директора новоствореного департаменту обговорюється. Одна з кандидатур – Іван Рудницький.

«Питання по департаменту житлового господарства та інфраструктури є відрите. По департаменту поводження з ТПВ я розглядаю кандидатуру Івана Рудницького. Він зараз є депутатом  міської ради. Він є радник  міського голови. Він вже включився в цей процес. Якщо він все-таки підтвердить свою згоду, я з радість візьму його на роботу», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.