1453501Сьогодні, 13 лютого, на сесії Львівської міської ради прийняла ухвалу передачу в довготривалу оренду ФК "Карпати" землі стадіону "Україна" за адресою вул. Липова Алея, 5. Відповідну ухвалу підтримали 56 депутатів, повідомляє кореспондент Форпосту.

Договір оренди укладуть на 8 років. Загальна площа території - 8,1 га. За це "Карпати" платитимуть місту 2,15 мільйонів гривнь на рік. Футбольна команда матиме можливість проводити там тренування, а також планує реконструювати стадіон.

Обов'язковою умовою оренди є створення міськрадою Народної команди “Карпати“ та безоплатна передача корпоративних прав ФК “Карпати“ у власність територіальної громади міста Львова. Це гарантує Народній команді “Карпати“ продовження пільгового періоду користування спорудами стадіону “Україна“, тренувальними полями та надання в оренду земельних  ділянок, необхідних для їх належного функціонування на пільгових засадах. В обмін міськрада обіцяє фінансування на розвиток футболу, зокрема дитячого.

049586475983900349857980390На стадіоні хочуть провести ремонт роздягалень та душовх для спортсменів, пункту для диспетчерів, переобладнати трибуни, скоротивши кількість місць до 15 тисяч, облаштувати VIP-ложі та провести реконструкцію "верхніх" і "нижніх" полів.

Окрім того, у планах також є сворення кафе та їдалень, залу для прес-конференцій та офісу, 3-4-поверхового реабілітаційного центру для футболістів, двох готелів на 60 та 100 місць, спортзалу, клубної спортивної школи та музею «Карпат». Поблизу  хочуть облаштувати відкриту автостоянку на 103 місця, підземну парковку для 310 авто та багаторівневий паркінг на 400 авто із виїздом на вул. Стуса.

Нагадаємо, це вже друга спроба передачі стадіону "Україна" в оренду "Карпатам". Раніше, 23 січня, депутати провалили це питання на сесії Львівської міськради, віддавши лише 18 голосів "за". Тоді "Карпати" звинуватили у цьому депутата ЛМР і президента іншого львівського футбольного клубу "Рух" Григорія Козловського.