1 0 cree 65h3ot 1
Фото з відкритих джерел
Фасади новобудов у Львові прикрашатимуть творами мистецтва. Окрім того, мурали наноситимуть на вже існуюючі будинки, які потребують кращого естетичного вигляду.

 
Першими обрали шість особистостей, які будуть зображені на будинках шести районів Львова, де вони жили-творили-працювали: Олена Степанів, Юрій Вербицький, Василь Сліпак, Захер Мазох, Борис Возницький та Дебора Фогель. Про це пише ІА Діло.
1 0 ens567h48o t 7

«Виникла ідея створювати мурали на фасадах нових будинків. Ідея скерована у два напрямки. Перший — тісно співпрацювати із забудовниками, що будують багатоповерхівки у різних районах міста і можуть наносити на їх фасади зображення відомих постатей чи події в різних техніках монументального мистецтва. Другий — наносити такі зображення вже на існуючі будівлі, які потребують кращого естетичного вигляду. Тут ми вже вибрали 6 будівель у кожному з районів, на яких зобразять такі твори мистецтва. Плануємо відкрити перший мурал в кінці квітня», — розповіла керівниця управління культури ЛМР Христина Береговська.

Управління культури ЛМР подасть управлінню архітектури та урбаністики перелік імен відомих постатей міста Львова та знакових історичних подій для можливості розміщення творів мистецтва (стінопису, мозаїки, вітражу, графіті, скульптури тощо) на фасадах новобудов, існуючих будівлях. Такі дії будуть узгоджуватись із управлінням охорони історичного середовища.