1 0 ens5464 09hot 1
Скріншот з відео
Вбивство неповнолітнього на Львівщині та облита кислотою жителька столиці – ці справи 1999 і 2001 років правоохоронці пов’язували, але розкрити не змогли. Підозрюваний з’явився через 20 років, і прийшов до відділку поліції сам.

Про це пише ТСН.

Валентину, дружину заступника головного столичного УБОЗівця, облили сірчаною кислотою, коли вона йшла по доньку в дитячий садок. Її  сверкруха розповідає, що Валю вичікували двоє молодиків, один із яких плюхнув жінці в обличчя кислотою. "Вона лікувалася більше п’яти років – пересадки шкіри, пересадки роговиці, вона повністю втратила зір. Потім на тлі всіх цих переживань одного дня вона переплутала балкон із дверима – коротше кажучи, випала з вікна", - каже Лідія Яковлева.

"Тут був колись бар, і саме тут, на цьому місці, було вбито нашу дитину", - 19 років Наталія Федосєєва не могла знайти сили, аби сюди прийти. У грудні 2001-го її названий син, першокурсник політехніки Дмитро, святкував день народження товариша. У барі сталася бійка, 17-річного хлопця батьки знайшли мертвим. "Його цинічно розстріляли, просто розстріляли п’ятьма пострілами, два впритул, а потім ще стріляли в спину", - каже мама вбитого.

Жінка каже, що тоді поліція не проводила належного слідства і не допитувала свідків. Водночас правоохоронці отримали докази, що вбивство неповнолітнього у Червонограді та скалічена кислотою жінка у Києві – справа рук однієї людини. От тільки  підозрюваного знайти не могли. 

А недавно з адвокатом він сам прийшов до поліції, бо був певен, що термін давності злочинів минув. Родичі убитого хлопця дізналися про це і оббивали поліцейські і прокурорські кабінети, аби підозрюваного не відпустили. "Завдяки нашим слідчим органам, які знайшли всіх свідків, які не були допитані 19 років тому, навіть свідків в Німеччині знайшли, які допитали всіх свідків, які перекваліфікували статтю", - каже Наталя Федосєєва. Кримінальне провадження перекваліфікували у навмисне вбивство з хуліганських мотивів – це важча стаття, яка не має термінів давності. 

Підозрюваному 40 років, він мешканець Червонограда, за оперативними даними, весь цей час переховувався за кордоном. Зараз він у СІЗО. За словами адвокатів, вини своєї не визнає. "Підозрюваний не згоден ні з підозрою, ні з кваліфікацію, ні з діями. Це спокійний тихий хлопець. Законодавець каже: якщо він ці роки пережив і не зійшов з розуму, значить, він уже покараний", - каже захисник Олександр Поліщук. Якщо вину підозрюваного доведуть, суд може покарати його довічним ув’язненням.