1 0 5Ae3a7e9f8d6f1
Фото: Сьогодні
В українських маршрутках та іншому громадському транспорті хочуть заборонити голосно крутити будь-яку музику. Порушників-перевізників планують карати штрафами в розмірі від 850 до 1700 грн. Таку норму пропонують ввести три нардепи, які днями зареєстрували у Верховній Раді відповідний законопроект.

Співавтор законопроекту, нардеп Наталія Піпа, розповіла сайту "Сьогодні", які зміни очікуються в разі ухвалення законопроекту.

"Чесно кажучи, змінити ситуацію хотілося давно, ще коли я не була депутатом, – каже Наталя Піпа. – Наприклад, у Львові дратувало те, що кожен включав, що і як хотів, музика грала на весь салон. Іноді сама пропонувала таким людям навушники. До речі, гучні звуки відволікають водія від дороги. Був випадок, коли я вже була готова викликати поліцію. Разом з колегами подали до Верховної Ради два подібні законопроекти. Останній пропонує ввести адміністративну відповідальність за порушення запропонованих норм. Наприклад, якщо в салоні те, що відбувається, не влаштовує хоча б одну людину, то поїздка повинна продовжитися без музики".

За словами Піпи, в соцмережах вона провела власне невелике опитування.

"Більшість закликають повністю заборонити музику під час поїздки. Я ж дотримуюся такої думки, що, якщо всі пасажири хочуть слухати музику в салоні, то можна їхати і з нею, а якщо ж хоч один проти, то тоді – в навушниках".

В разі ухвалення законопроекту кожен незадоволений зможе викликати поліцію.

"До приїзду поліції краще зафіксувати те, що відбувається, на відео", – уточнила нардеп.

Нагадаємо, раніше в Україні анонсували тотальну перевірку маршруток. Інспектори профільних служб заявили, що будуть перевіряти наявність аптечок, вогнегасників і документації у водіїв.