1 0 ec04Ab9c4edb31d07e64e25a4b805c14f XL
Фото ілюстративне
Львівське сміття хочуть вивозити на звалище під Хотином: проведуть громадські слухання.

Про це повідомляє Буковинська правда bukpravda.cv.ua з посиланням на Хотинські вісті.

Хотинській міській раді надійшла пропозиція від міськради Львова про те, щоб на хотинське сміттєзвалище привозили по дві вантажівки відходів на день на платній основі.

Про це повідомив голова Хотинської ОТГ Микола Головльов.

"Така пропозиція від львівської влади надходить до нас уже втретє, раніше – у 2015 та 2016 роках. Тоді розглядали це на сесії і двічі приймали рішення про заборону завезення сміття. Нині лише довів до відома інформацію, щоб спільно обміркувати це питання, про якесь рішення поки не йдеться.

Захоронення 1 тонни сміття коштує 700 гривень, у день можуть привозити дві вантажівки, це 50 тонн - 35 тисяч гривень. Тобто у рік вийде понад 12 мільйонів, які можуть надійти на рахунок КП "Хотинблагоустрій".

Тоді не потрібно було б дотувати його з міського бюджету. Крім того, за ці кошти можна облаштувати лінію із сортування сміття, а зібраний папір, пластик і металобрухт продавати і заробляти ще близько 15 тисяч у день для міста. А в перспективі збудувати завод з переробки відходів", – прокоментував Микола Головльов.

Також він запевнив, що у квітні буде громадське обговорення цього питання.

Голова ОТГ додав, що кількість вивезеного сміття зможуть контролювати, оскільки міськрада закупила 4 відеокамери, які встановлять на під'їзді до полігона відходів, також зроблять шлагбаум, де чергуватиме охоронець, облаштують освітлення цієї дороги.