1 0 567e4 0 n5s5hot 2
Фото з відкритих джерел
Депутати Львівської міської ради підтримали петицію про будівництво нової дороги з вул. Пасічної до Винників. За відповідну петицію проголосували 44 депутати під час засідання сесії 20 лютого.

Про це пише ZAXID.NET.

Петицію про будівництво дороги від вул. Пасічної до міста Винники опублікувала 22 листопада 2019 року львів’янка Анастасія Карп’як. 16 грудня ця петиція набрала 500 необхідних для розгляду депутатами голосів.

У петиції наголошується на необхідності розвантажити напрямок зі Львова на Винники та перехрестя Личаківська-Пасічна.

«Міська інфраструктура Львова не справляється з транспортним навантаженням, що постійно зростає. Порівняльний аналіз досліджень 2014 та 2019 років показав тенденцію до зростання усіх показників наявності авто у сім'ї. Якщо в 2014 році цей показник становив 48% сімей, що мають в користуванні власне авто, то вже в 2019 він становить 56%. І якщо сьогодні продовжувати будувати житло та не почати розвивати дорожню мережу, то через кілька років місто просто зупиниться», – йдеться у тексті петиції.

Відтак авторка петиції просила депутатів передбачити кошти на початок будівництва нової дороги з вул. Пасічної до Винників, що розвантажить перехрестя Личаківська-Пасічна та полегшить транспортне сполучення між Личаковом, Пасічною та Винниками. Зазначимо, що наразі у міському бюджеті Львова грошей на проектування нової дороги до Винників не передбачено.

У подальшому працівники департаменту ЖКГ Львівської міськради мають напрацювати шляхи реалізації цієї петиції.