1 0 106605705 uk 20190436 976x469 pu ze nc
Фото ілюстративне
В Офісі українського президента відреагували на нещодавні слова російського лідера Володимира Путіна про Україну. Також господар Кремля торкнувся й теми Православної церкви України.

Про це пише Канал 24.

Відповідну заяву ОПУ зробив у коментарі виданню Washington Examiner. За словами представників українського президента, російсько-українські взаємини не можна визначати "геополітичними амбіціями" лідерів.

 "Ці взаємини базуються на взаємодії людей, які живуть, працюють, творять і борються за мир по обидва боки кордону", – зауважили в держоргані.

Так тут прокоментували слова господаря Кремля про те, що об'єднання можливостей України та Росії потенційно може створити "глобального конкурента" в Європі та у всьому світі.

Крім того, в Офісі Зеленського висловили думку щодо слів Путіна про те, що Православна церква України нібито зруйнувала єдність в православ'ї країни.

В Україні церква та держава – розділені. Нещодавнє об'єднання православної церкви України було виключно рішенням людей, що ініціюється конгрегацією відповідно до правил церкви та законодавчо підтвердженим церковним документом, Томосом,
– сказали в офісі Зеленського.

Також російський президент наголошував на нібито незаконності ПЦУ. На це в Офісі Президента сказали, що український лідер захистив утворення Церкви як законне рішення, ухвалене православними лідерами.