1 0 vfyugvlyhgb
Фото: "Кореспондент"
Сьогодні, 24 лютого, у польському місті Бельсько-Бяла в жінки, яка повернулася з Риму, зафіксували симптоми коронавірусу.

Як відомо, в Італії зараз спостерігається раптове зростання захворюваності на коронавірус, майже 200 підтверджених випадків, пише "Republika".

У жінки ввечері почалася гарячка. Тоді пацієнтка негайно повідомила медичний персонал про те, що з нею не так. Невідомо, як вона потрапила до лікарні та зі скількома людьми вона мала контакт, коли поверталася з Риму.

Хвору транспортують до інфекційного відділення лікарні в Хожуві.

Медичний персонал, який доглядає за жінкою, одягнув спеціальні захисні костюми. За словами речника лікарні, частину відділення екстреної допомоги, де була жінка, закрили для дезінфекції.

Спалах коронавірусу, що викликав пневмонію, спалахнув наприкінці 2019 року в китайському місті Ухань. Вірус поширюється від людини до людини. За даними від 24 лютого, майже 80 000 людей заражені. Епідемія поширилася на 25 країн та територій світу, у тому числі й на декілька європейських, а саме: у Італії, Німеччині, Франції та Фінляндії.
 За межами материкового Китаю загинуло 34 випадки смерті.