90949988 2776451049106567 8604262624374292480 o 1У Львові під час карантину багато містян стоїть у чергах великих торгових мереж не лише за найнеобхіднішим, але й за товарами для відпочинку на природі. Зокрема в "Епіцентрі" люди масово розкуповують шампури та обладнання для грилю, а в "Ашані" впродовж тижня люди придбали майже всі наявні каремати, повідомляє Форпост.

У "Епіцентрі" запевняють, що їх магазини функціонують не повністю та продають лише найнеобхідніше і велика частина товару недоступна для продажу. У соцмережах свідчення покупців різняться - хтось купив усе необхідне, а інші не змогли придбати фарби для ремонту.

"Під час карантину господарські магазини «Епіцентр» працюють в обмеженому форматі, забезпечуючи населення найнеобхіднішим (засобами захисту та дезінфекції, медичними приладами, засобами кварцювання та знезараження повітря, товарами особистої гігієни, побутовою хімією, базовими харчовими продуктами, дитячим харчуванням та товарами для дітей).

Саме тому відділи з товарами не першої необхідності у магазинах «Епіцентр» зачинені та перекриті обмежувальними стрічками. Однак останнім часом почастішали провокації, коли люди заходять за обмежувальні стрічки, беруть товари зачинених відділів, оплачують їх на касах самообслуговування, а потім викликають поліцію за нібито порушення мережею правил карантину.

Хочемо наголосити, що у багатьох містах України в умовах закриття ринків «Епіцентр» лишається єдиним місцем, де українці можуть придбати товари першої необхідності, захисні маски, дезінфектори, засоби особистої гігієни", - каже адміністрація "Епіцентру".

Тим часом міська влада посилює роботу поліції та Муніципальної варти з патрулювання парків, скверів щодо дотримання містянами вимог карантину, особливо у вихідні дні. Їсти та пити у парках відтепер заборонено.