49584909504Від коронавірусу помер державний секретар з Міністерства охорони довкілля Сербії Браніслав Блажич. Про це повідомляє Європейська правда.

Браніслава Блажича госпіталізували з коронавірусною інфекцією 24 березня, сьогодні стало відомо про його смерть. Йому було 63 роки.

Браніслав Блажич був членом Радикальної партії та співзасновником правлячої Прогресивної партії, міністром екології наприкінці 90-х років, а з жовтня 2017 року обіймав посаду державного секретаря у Міністерстві охорони довкілля.

Це перший випадок смерті від COVID-19 серед високопосадовців Сербії.

Тим часом 62-річний князь Монако принц Альбер II видужав від коронавірусу і завершив свій період самоізоляції.

Про зараження глави Монако стало відомо 19 березня. Він проходив лікування у Лікарняному центрі принцеси Грейс, державній лікарні князівства.  Після двох тижнів самоізоляції він був виписаний за рекомендацією лікарів.

"Все в порядку. У мене все ще залишився кашель, але це цілком нормально, я розмовляв з низкою інших людей", - розповів принц в інтерв’ю журналу People.

Князівський палац Монако підтвердив звістку про одужання князя у вівторок.

"Лікарі, які доглядали за принцом Альбером II з моменту початку його захворювання на COVID-19, сьогодні дозволили йому закінчити карантинний період. Принц вилікувався і перебуває в хорошому здоров’ї", - цитує заяву палацу журнал Hello.

62-річний монарх повернеться у заміську родинну резиденцію, де зараз перебувають його дружина і діти.