aa34ecd 91706340 3386137904747042 3407882160818880512 nВ Івано-Франківському перинатальному центрі померла ще одна породілля, у якої підозрюють захворювання на COVID-19. Про це на брифінгу Івано-Франківської обласної державної адміністрації повідомив міський голова Франківська Руслан Марцінків, пише Українська правда.

"Раптово померла жінка в пологовому будинку. Дитинка під наглядом лікарів. Розтин показав, що ймовірно легені були пошкоджені короновірусом. Чекаємо остаточних результатів тестів", - каже Марцінків.

Уже 2 квітня на брифінгу ОДА начальник міського управління охорони здоров’я Марія Бойко повідомила, що жінка померла раптово, але дитину вдалося врятувати шляхом кесаревого розтину. Немовля народилося недоношеним на 35-36 тижні вагітності і наразі перебуває у реанімації у середньому стані тяжкості.

"Вчора ввечері у міському перинатальному центрі раптово померла вагітна жінка. Медична допомога була надана їй дуже швидко. До 10 хвилин буквально жінку розродили.

Причини такої раптової смерті жінки на фоні повного здоров’я на даний час встановлюються. Жінка не була в контакті із вагітною, в якої підтверджено коронавірус.

Сьогодні проводився розтин: було встановлено, що в жінки є підозра на двобічну пневмонію. Тому на сьогоднішній день ми розглядаємо питання, що в цієї жінки виставлена підозра на коронавірусну інфекцію. Відібрані всі необхідні матеріали для доставки у референс-лабораторію ЦГЗ, щоб дослідити істинну причину смерті цієї жінки", - повідомила Марія Бойко.

Наразі коронавірус підтверджений у ще однієї вагітної жінки у Франківському перинатальному центрі. Вона ізольована в окремій палаті, її стан задовільний.

Також на брифінгу повідомили, що уже 3 квітня будуть результати аналізів на COVID-19 немовляти, мати якого померла у пологовому 30 березня. Посмертно у жінки підтвердили захворювання на новий коронавірус.

Крім того, 30 березня у центрі померла ще одна жінка хвора на COVID-19. На початку березня їй проводили планову гінекологічну операцію.

Нагадаємо, що у 4-х працівників центру підтвердили захворювання на COVID-19.

Таким чином у центрі померли дві жінки із підтвердженим захворюванням на COVID-19, наразі очікуються результати аналізів ще однієї породілі, яка померла 1 квітня. Ще одна вагітна із підтвердженим коронавірусом наразі ізольована в окремій палаті у задовільному стані.

Станом на 10.00 2 квітня на Івано-Франківщині підтвердили 74 випадки захворювання на COVID-19, з них 5 випадків - летальні (серед них дві жінки померли в обласному перинатальному центрі).

Тим часом в Україні підтверджено майже 900 випадків COVID-19. Про це повідомляє МОЗ України.

За даними ЦГЗ, станом на 22:00 2 квітня в Україні 897 лабораторно підтверджених ПЛР-дослідженням випадків COVID-19 . Усього в Україні зафіксовано 22 летальні випадки від COVID-19 . Загалом 19 людей вже одужали — повторне лабораторне дослідження не виявило вірусу в організмі.