1 0 2485674 778685 OFIdlebj 1024x731
Фото ілюстративне
Здоровим людям, які перебуватимуть на самоізоляції, двічі на тиждень дозволять виходити в аптеку або магазин за товарами першої необхідності.

Натомість хворим на Covid-19, які перебувають на самоізоляції, виходити не можна, повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, пише ZAXID.NET.

«Людям, які перебуватимуть на самоізоляції дозволяється виходити в певний період часу в аптеки і магазини, які розміщені на відстані щонайбільше 2 км у радіусі їх місця ізоляції для придбання товарів першої необхідності», – сказав він на брифінгу в суботу, 4 квітня, повідомила агенція Інтерфакс-Україна.

Ляшко додав, що згідно зі змінами до постанови уряду щодо посилення карантинних заходів, патрульній поліції буде дозволено зупиняти людей для перевірки документів і перевіряти, зокрема, через онлайн-додатки, чи є ця людина контактною.

«За результатами перевірок можна буде притягувати до адмінвідповідальності», – сказав він.

Ляшко наголосив, що режим самоізоляції хворими на коронавірусну інфекцію жорстко контролюватимуть.

«Щодо хворих – наше прохання, взагалі не виходити, це контролюватимуть і контролюватимуть жорстко. Ми робимо все, щоб люди, які лікуються від коронавірусу вдома, отримували все необхідне, і препарати, і харчування», – сказав головний санітарний лікар.

Ляшко зазначив, що постановою уряду введено низку обмежень для людей старших за 60 років.

«Це зумовлено тим, що це найбільша група ризику, у цих людей найбільше хронічних хвороб, які призводять до летальних наслідків», – сказав він.

Головний санлікар також закликав громадян відповідально ставитися до свого здоров'я і не допустити колапсу системи охорони здоров'я, яка надає і надаватиме медичну допомогу.

«Наше прохання – максимально обмежити свою мобільність, не пересуватися без крайньої необхідності», – сказав він.