9302750237520352Напередодні, 5 квітня, на Львівщині повідомили про смерть першого хворого на коронавірус. Чоловіку, який помер 4 квітня, було 69 років. Виконувач обов’язків директора департаменту охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації Андрій Васько розповів про померлого детальніше, пише Galnet.fm

"Він мав достатньо важкий перебіг респіраторного захворювання. Два тижні хворий перебував на лікування у Фтизіопульмонологічному центрі. Стан його прогресивно погіршувався і, незважаючи на всі заходи реанімаційного характеру, на інтенсивну терапію, штучну вентиляцію легень та усі зусилля медиків – ми не змогли його врятувати", - каже Васько.

ПЛР-тестування на коронавірус цьому пацієнту провели у п’ятницю, 3 квітня:

"У пацієнта був відсутній епіданамнез, який мав би насторожувати щодо можливого інфікування коронавірусом. Медичну допомогу він отримував у зв’язку із дихальною недостатністю", – пояснює Васько.

За словами посадовця, 69-річний чоловік не був за кордоном, тож вірусом інфікувався тут. Усіх, хто контактував із померлим, перевірять на коронавірус.

У Львівської ОДА наголошують: у померлого були супутні хвороби, зокрема, цукровий діабет, серцево-судинні захворювання в анамнезі