hakeri vdmsti ruАнонімний аккаунт у Телеграмі намагався шахрайством та шантажем виманити у депутатів Львівської міськради кругленьку суму. Про це розповів депутат 7-го скликання ЛМР Ігор Телішевський.

495879399363Зловмисник хотів шантажувати кілька народних обранців ніби-то "незаконно" прийнятою ухвалою №2548 від 2009 року, яку підтримали їх колеги-депутати 5-го скликання.

Повідомлення надійшло сьогодні, 6 квітня, депутату Любомиру Босаневичу. За "не відкриття кримінальної справи" аферисти вимагали перерахувати їм 3 біткоїни, що дорівнює близько 21 тис. 360 доларів США.

Натомість депутати назвали це провокацією та звернулись до правоохоронців. Тепер справою займатиметься поліція.

"Сьогодні зранку мій колега - депутат Львівської міської ради Любомир Босаневич, отримав провокаційне повідомлення у телеграм. Повідомлення анонімне, номер невідомий - такий собі Джокер львівського розливу, однак вже з кримінальною складовою (стаття 189. КК України - "Вимагання").

Невідома особа пропонує Любомиру зробити послугу і не відкривати провадження стосовно мене, а також, можливо, й інших депутатів міської ради. Розрахунок за "послугу" аферист прагне отримати у біткоїнах...
Порадившись з юристами, маємо альтернативну пропозицію по «розрахунку» - пишемо заяви у правоохоронні органи!

А з огляду на неспокійний час та можливий ріст кількості таких «заробітчан», звертаємось до правоохоронних органів приділити більшу увагу до можливих випадків корупції та аферистів, зокрема і серед колишніх працівників різноманітних правоохоронних структур.

P.S. З невеличких фрагментів тексту можна зрозуміти, що це звичайна провокація, яка не має реального підґрунтя. За кадастровими номерами з «матеріалу НАБУ», рішення приймалось у 2009 році (скрін ухвали)! Єдине, що тоді я міг порушити - прогуляти навчання в університеті:)

Розумію, що чим ближче до виборів, тим більше бруду «зливатимуть» у найрізноманітніший спосіб. Бажаю бенефеціарам цього невдалого скандалу частіше мити руки та дотримуватись карантину!", - написав Ігор Телішевський на своїй сторінці у Фейсбуку та оприлюднив скріншоти із "вимогами".

92242633 2999641000096695 8037687697080320 n