90701488 505785430061645 10.jpgЛьвівський стартап 3D Tech, що займається 3D-моделюванням, розробив дизайн безконтактного дезинфектора. Ним можна обробляти руки, просто піднісши їх до пристрою і до чого не торкаючись.

Про це пише Аin.ua.

Це не перший такий пристрій на ринку, але компанія продає його за собівартістю (583 грн, без наповнювача). Розробники також виклали його креслення в онлайн, щоб надрукувати і зібрати такий же пристрій міг хто завгодно.

Зазначається, щойно почався карантин, компанія вирішила встановити на виробництві дезінфектори для рук.

«Ми хотіли забезпечити чистоту рук на нашій 3D-фермі, але зіткнулися з проблемою, що дешевих безконтактних дезінфекторів немає, а дорогі по 4000 грн ми не можемо собі дозволити», – говорить засновник стартапу Павло Йосип.

Тому вирішили розробити і надрукувати на 3D-принтері свій власний дезінфектор. В результаті отримали пристрій, який обробляє руки безконтактно, і яке можна багато разів заправляти будь-яким рідким розчином. Його корпус друкується з PLA і ПЕТ-пластика.

Пристрій складається з підручних компонентів, які просто знайти, а роздрукувати його може будь-яка людина з мінімальними навичками роботи з 3D-принтером. Його креслення і список компонентів є на Thingiverse.

«Ми виклали у відкритий доступ файли для 3D-друку і список комплектуючих: хто завгодно в Україні може почати виготовляти такі ж дезінфектори і вдосконалювати нашу модель. Історія аналогічна тому, як в Чехії виготовляють захисні маски, а в Італії друкують клапани», – говорить Павло.