1 0 en7855 0 665shot 1
Скріншот з відео
Відразу дві пожежі у понеділок, 6 квітня, гасили у Регіональному ландшафтному парку "Знесіння" .

Перше займання було у Великому Кар'єрі парку. Це заповідна зона. Як повідомили в адміністрації парку, на виклик виїжджали надзвичайники управління МНС Галицького району. Вогонь пошкодив приблизно 3-4 га заповідної зони. Про це пишуть у спільноті "Львів. Містобудування".

Друга пожежа була вздовж вулиці Старознесенської. Згоріли 15 великих дерев, а також кущі і трави. Вогонь пошкодив близько 3-4 га території парку.

«Задимлено було сильно, попіл з тліючих дерев розлітався на дуже велику територію – приблизно на 12-15 га, – повідомила очільниця Регіонального ландшафтного парку "Знесіння" Уляна Тарас. – Дерева горіли зсередини. Горіли просто стовбури зсередини, тому дерева погасити практично не вдалося. Надзвичайники їх тягнули тросами, наші працівники допомагали. Фахівці схиляються до думки, що в обох випадках це були підпали».

Пожежу вздовж Старознесенської гасили еменесники з Личаківського району. Вони склали акт на завдану шкоду загалом на 173 340 грн. Поліція також склала протокол, але порушників наразі не зловили. Державна екоінспекція свого акта ще не надала.