Щоденний Львів

karantynУ Львівській міськраді наразі не бачать підстав для карантину в школах. Про це повідомили сьогодні, 13 грудня, в прес-службі Львівської міськради. 

У ЛМР пояснили: «Наразі у школах відсутні 19% учнів, тоді як тимчасове припинення навчання запроваджується при більш високих показниках відсутності дітей у школах, тому це не дає підстав вживати обмежувальні заходи щодо припинення навчального процесу в загальноосвітніх навчальних закладах Львова».

У прес-службі Львівської міськради запевнили сьогодні, 13 грудня, що міські служби вивчають причини відсутності дітей у школах. У повідомленні прес-служби ЛМР також зазначено: «Наразі у школах відсутні 19% учнів, тоді як тимчасове припинення навчання запроваджується при більш високих показниках відсутності дітей у школах, тому це не дає підстав вживати обмежувальні заходи щодо припинення навчального процесу в загальноосвітніх навчальних закладах Львова».

А начальник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб розповів: «За даними Львівського відділу ДУ «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України», такий рівень захворюваності вважається початком епідемічного підйому. Правових підстав щодо припинення навчання у школах немає».

Посадовець також зазначив: «Наразі ситуація потребує динамічного спостереження та вжиття заходів з недопущення поширення інфекції серед дітей. Дуже важливо стежити за тим, щоб хворі діти не відвідували школу, аби не інфікувати інших, а здорові – профілактували захворювання. Грип починається з ніг, тому ноги мають бути сухі і в теплі».

Володимир Зуб також порадив: «Потрібно одягатися відповідно до температури повітря,  якомога частіше мити руки та споживати вітамінізовану їжу. При перших ознаках захворювання – звертатися до медичних працівників».