19003918 ak«Я тиск відчуваю кожен день, і сміттєва блокада, в якій Львів знаходиться десять з половиною місяців, цьому яскравий приклад. Коли був підпал на полігоні, держава палець об палець не вдарила, щоб допомогти Львову.

У Львові продукується 600 тонн відходів, і полігон, який був базовим останні 60 років, закрили. До речі, закрили за поданням прокуратури і за рішенням суду, і ніхто в країні не поставив принципово питання - а куди Львів повинен ці відходи дівати? Тобто, нас хотіли загнати в кут. Ми дотримуємося чіткої позиції, і спираємося виключно на підтримку людей. І якби не підтримка людей, мене б вже давно і звідси змели, бо такі люди, як Садовий, не вписуються в їх схеми», - так охарактеризував ситуацію із ТПВ у Львові в інтерв’ю «Олігарху» мер Львова Андрій Садовий.

За його словами, сміттєва блокада є однозначно штучно створеною. «Створили її люди, які казали мені, що я сам винен. Вони чудово володіють даною проблематикою, бо вони писали сценарій. Вони вважають, що ця технологія буде успішною, і таким чином вони доб'ються свого результату. У світі були такі приклади. Особливо в Італії, коли мафія намагалася ставити на коліна міста. Але це робила мафія, і всі знають, хто така мафія. У нас функції мафії виконують деякі державні мужі, які створюють проблему, і велика кількість тих, хто не виконує свої функціональні обов'язки. Місто не може мати на своїй території полігонів. Це розуміють і президент, і прем'єр (останній раніше був мером Вінниці), і прекрасно розуміє, що якщо в місті накопичується 600 тонн сміття, то його треба кудись вивезти. Що робиться в нормальній країні? Дається рознарядка - є в Україні кілька сотень полігонів, вивозиться по одній-дві машини в день, і все. Але це не було зроблено - більш того, коли ми почали вивозити відходи, на всі ці полігони стало надаватися шалений тиск, вилучення документів, погрози ... І в результаті ми опинилися в ситуації, коли не можемо вивезти свої відходи ні на один з полігонів», - прокоментував Андрій Садовий.

Також мер Львова розповів, що йому вдалося підписати договір із полігоном у Покровську в Донецькій області на цілий рік до наступного березня. Але договір проіснував недовго. «Приїхали силовики, і дали зрозуміти власнику, що він буде мати дуже великі проблеми. Він звернувся з листом, подякував, і сказав, що змушений договір розірвати. Чого вони в підсумку домоглися? Вони домоглися, що рейтинг БПП у Львові скотився до 5,5%. Якщо так далі триватиме, президент втратить рейтинг у Львові повністю. І я не знаю, навіщо йому це потрібно», - додав Андрій Садовий.