Дивись.Інфо

piketЛьвів’яни знову збираються прийти під стіни Львівської міської ради з протестом. Причина – на сесію міськради знову виноситься питання про дозвіл ЛКП «Транспортна фірма «Львівспецкомунтранс» на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вул. Т.Шевченка, 327Г.

«Хтось згадує Майдан, а в когось він продовжується. Знову готуємо протест, знову ігнор влади та чиїсь бізнес інтереси ціною людей, знов мороз і потреба іти відстоювати свої права. З часу останньої сесії на жодне з запитань протестувальників міська влада відповіді не дала! Ми не знаємо її планів, не отримуємо жодного пояснення. Як таке можливо у демократичному європейському місті Львові? Це вже не питання екології чи сміття, це вже питання можливості функціонування громадянського суспільства в місті», – написала на своїй сторінці у Фейсбук активістка Наталія Кузьма.

А напередодні стало відомо, що завтра на засіданні постійної комісії архітектури, містобудування та охорони історичного середовища буде розглядатися питання про надання ЛКП «Транспортна фірма «Львівспецкомунтранс» дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вул. Т.Шевченка, 327-г…

Якщо комісія ухвалить позитивне рішення, то питання буде винесено на розгляд сесії.

Нагадаємо, 1 грудня під мерією вже збиралися мешканці Рясного, які проти розміщення на території мікрорайону сортувальної лінії сміття. Активісти вимагають не виділяти ЛКП «Львівспецкомунтранс» ніякої земельної ділянки в межах між мікрорайонами Рясне, Білогорща та Левандівка.

Водночас у міській раді заперечили, що на ділянці, яку пропонують виділити «Львівспецкомунтрансу», буде сортувальна лінія сміття. «Земельна ділянка на вул. Шевченка, 327г, яку пропонують виділити для ЛКП «Львівспецкомунтранс», буде використовуватись для виробничих потреб підприємства, будівництво будь-якого сміттєсортувального комплексу на цій території неможливе», – повідомили у міськраді.