ATOУ Львівському центрі надання послуг учасникам бойових дій розповіли, як отримати одноразову грошову виплату до 5 травня.

Згідно з постановою КМУ №223 від 5.04.2017 р. "Деякі питання виплати у 2017 році разової грошової допомоги, передбаченої Законами України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” і “Про жертви нацистських переслідувань”, у 2017 році всі, хто стоїть на обліку в органах соціального захисту населення, отримають виплату автоматично.

Міністерство оборони, Міністерство внутрішніх справ, Національна гвардія, Національна поліція, Державна фіскальна служба, Державна служба з надзвичайних ситуацій, Служба безпеки, Служба зовнішньої розвідки, Міністерство юстиції, Управління державної охорони, Адміністрація Державної прикордонної служби, Адміністрація Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, Державна спеціальна служба транспорту, Генеральна прокуратура України, інші військові утворення, підприємства, установи, організації — подають районним органам соціального захисту населення перелік осіб, які мають право на отримання грошової допомоги. Пенсійний фонд України подає перелік осіб, які перебувають на обліку в його органах.

Органи соцзахисту на підставі цих списків здійснюють виплату.

Тим, хто не отримають виплати у травні, рекомендують звернутись в органи соцзахисту за місцем реєстрації та подати заяву на виплату цієї допомоги.

Право на отримання виплату мають УБД, якщо вони звернуться в органи соцзахисту до 30 вересня.

Також бійцям рекомендують звернутись по місцю роботи, служби, уточнити чи є вони в цих списках.

18010675 1664778260206252 7932109535765466067 n