navchannjaaНа території Міжнародного центру миротворчості та безпеки на Львівщині відбулася церемонія відкриття чергового етапу багатонаціонального тренування підрозділів Збройних Сил України у рамках «Об’єднаної багатонаціональної тренувальної групи – Україна». Комплексне навчання проходитиме батальйон окремої десантно-штурмової бригади м.Миколаєва.

Протягом наступних двох місяців військовослужбовці бригади, залучені до проведення тактичних навчань – учасники АТО, найбільш досвідчені і навчені воїни, удосконалять свої вміння та навички з тактики ведення ближнього бою, вогневої підготовки, водіння та стрільби з бойових машин, військової топографії, мінної безпеки.

У якості інструкторів – військовослужбовці Збройних Сил США, Канади, Великої Британії, Данії, Польщі та Литви, які мають актуальний досвід участі у миротворчих операціях в усьому світі.

Миколаївські десантники, залучені до участі у комплексних навчаннях, проживають у облаштованому наметовому містечку на території Міжнародного центру миротворчості та безпеки. 

Начальник «Об’єднаної багатонаціональної групи з підготовки – Україна» полковник Девід ДЖОРДАН привітав присутніх і висловив сподівання, що навчання пройдуть дуже насичено: «Попри те, що ми із вами з різних куточків світу, наші підрозділи мають схожу історію… Краще вчитися на своїх помилках на навчальній ділянці, аніж на полі бою. Наші партнери та союзники працюватимуть спільно і тренуватимуть цей батальйон до найвищого рівня готовності. Наш обмін досвідом, безперечно, зміцнить наші Збройні Сили. Це зробить наші країни сильнішими, а наш світ – більш безпечним та мирним», – переконаний полковник Девід ДЖОРДАН.

Командир 1 піхотного батальйону 179 піхотної бригади підполковник Колбі ВАЄТ високо оцінив досвід миколаївських десантників. «Ці навчання будуть корисними і для нас, ми теж хочемо вчитися! За останні декілька днів я вже встиг зауважити, що все, що ви робите – чи маршируєте, чи займаєтесь фізичною підготовкою, ви показуєте себе як справжні професійні військові. Я з нетерпінням чекаю на нашу співпрацю під час цих навчань».

Навчання, розраховані на двомісячний термін, сплановані на високому методичному рівні і повністю забезпечені необхідною кількістю боєприпасів, засобів імітації, мішеневим обладнанням та паливно-мастильними матеріалами. Заняття будуть проведені на сучасних обладнаних полігонних точках відповідно до теми занять і проходитимуть за принципом поступовості – від малого до більшого, спочатку індивідуальна підготовка за участю іноземних інструкторів, потім заняття у складі відділень, взводів, проведення стрільб підрозділів, ротні тактичні навчання. Вже сьогодні було проведені перші настановчі заняття – доведення правил техніки безпеки під час навчань.