18119167 1571569902887369 8849090423819263235 nВ. о. Міністра охорони здоров'я Уляна Супрун під час своєї лекції студентам медичного університету попросила вийти із залу викладачів і адміністрацію закладу, щоби розмовляти про медичну освіту і медичну реформу лише зі студентами. Про це написав на своїй сторінці у Фейсбук активіст Громадського руху Чесно Ігор Фещенко.

У відповідь на це прохання зал залишили також ректор та проректор. «Вона схитрувала і спершу попросила підняти руки всім викладачам, а потім вибачилася перед ними, подякувала і попросила вийти, щоби студенти відвертіше говорили про те, що їм не подобається у медосвіті», - додав Ігор Фещенко.

"Уляна Супрун найперше запитала у студентів, чому вони розчаровуються у власній освіті. Потім розповіла про власний досвід навчання і про те, як важко і довго давалося їй навчання. Розповіла про суть реформи, яку зараз запроваджують. Про те, що їй важливо, аби студенти стали добрими лікарями, щоб потім і вона, і її команда ходили до них лікуватися. А також, що достойну зарплатню отримуватимуть лише ті лікарі, які будуть багато і якісно працювати, всі інші отримуватимуть мало і зрештою муситимуть йти з медицини", - розповів Форпосту Ігор Фещенко.

Фото: Ігор Фещенко