korupc0 300x225Прокурор Львівської області Юрій Квятківський розповів, що впродовж 2017 року правоохоронними органами Львівщини виявлено 25 корупційних злочинів, у яких повідомлено про підозру 26 особам. Із згаданої кількості кримінальних проваджень 23 уже скеровано до суду, а у 2 випадках осіб засуджено до позбавлення волі.

В ході розслідування кримінальних проваджень встановлено збитків на 10, 3 млн.грн., понад 700 тис. з яких завдано інтересам держави чи територіальної громади, накладено арешт на майно в сумі 11 млн грн., а також вилучено майна (готівки) на суму близько півмільйона гривень.

На даний час, прокурори забезпечують участь у розгляді понад 100 адмінпротоколів, пов’язаних з корупцією. Наразі до відповідальності вже притягнуто понад 50 посадовців та депутатів. Сума накладених штрафів склала більш як 80 тис грн. Також внесено 58 подань, скасовано 14 незаконних рішень органів місцевого самоврядування прийнятих в умовах конфлікту інтересів. Лише упродовж поточного року подано 24 позовних заяви вказаної категорії, на загальну суму майже 2 млн грн. 

У той же час, прокурор області звернувся до представників Руху «Під контролем» з пропозицією взяти під свій громадський контроль хід притягнення до відповідальності окремих посадовців. До прикладу, судовий розгляд про обвинувачення Івано-Франківського селищного голови Яворівського району Львівської області, який підробив 2 рішення сесії ради з метою подальшого незаконного надання у власність особі земельної ділянки площею 0,10 га вартістю майже 200 тис.грн., а також процес стосовно мера міста Сколе, який обвинувачується в триманні неправомірної вигоди в сумі 18 тис грн. за позитивне вирішення питання щодо перемоги в конкурсі на оренду нежитлового приміщення з метою його подальшого викупу.

«Важливо, щоб корупціонери, яких ми викриваємо на гарячому не змогли уникнути покарання через зменшення громадського контролю. Викриття повинно закінчитись не просто вироком, а його реальним виконанням»,- підкреслив Юрій Квятківський, інформує прес-служба прокуратури.